Rotumääritelmä


Käyttötarkoitus: kääpiöterrieri

FCI:n luokitus: Ryhmä 3 terrierit, alaryhmä 4 kääpiöterrierit. Käyttökoetulosta ei vaadita.

Yleisvaikutelma: Pitkäkarvainen; karvapeite laskeutuu täysin suorana ja sileänä rungon kummallekkin puolelle; jakaus alkaa kirsusta ja jatkuu hännänpäähän. Hyvin tiivisrakenteinen ja huoliteltu, hyvin ryhdikäs ja itsetietoinen. Kokonaisuudessaan elinvoimainen ja rungoltaan sopusuhtainen.

Käyttäytyminen/luonne: Valpas ja älykäs kääpiöterrieri. Vilkas ja tasapainoinen.

Pää 

Kallo-osa: Melko pieni ja litteä, ei liian korostunut eikä pyöreä.

Kirsu: Musta

Kuono-osa: Ei liian pitkä.

Hampaat ja purenta: Täydellinen, säännöllinen ja täysihampainen leikkaava purenta, eli alaleuan etuhampaat koskettavat kevyesti yläleuan etuhampaiden takapintaa. Hampaat ovat oikea-asentoiset ja tasaisessa rivissä.

Silmät: Keskikokoiset, tummat ja säkenöivät, eivät ulkonevat. Ilme on terävä ja älykäs. Katse on suoraan eteenpäin. Silmäluomien reunat ovat tummat.

Korvat: Pienet, V-muotoiset ja pystyt, eivät liian kaukana toisistaan. Korvat ovat lyhytkarvaiset, väriltään hyvin syvän kullanruskeat (=tan)

Kaula: Riittävän pitkä

Runko: Tiivis

Selkä: Vaakasuorat 

Lanne: Tiivis

Kylkiluut: Kohtalaisen kaareutuneet

Häntä: Yleensä typistetty (Huom. Suomessa typistyskielto)

Typistetty: Keskipitkä ja runsaskarvainen; karvpeitteen väri on etenkin hännän päässä tummemman sininen kuin rungossa; nousee hieman selkälinjan yläpuolelle.

Typistämätön: Runsaskarvainen; karvapeitteen väri on etenkin hännän päässä tummemman sininen kuin rungossa; nousee hieman selkälinjan yläpuolelle. Häntä on mahdollisimman suora ja pituudeltaan suhteessa koiran kokoon.

Raajat

Eturaajat 

Yleisvaikutelma: Eturaajat ovat suorat. Raajoja peittää runsas, väriltään täyteläinen kullanvärinen (tan) karvapeite, joka on muutamaa astetta vaaleampi karvan kärjestä kuin juuresta. Kullan väri ei ulotu kyynärpäiden yläpuolelle.

Lavat: Viistot 

Käpälät: Pyöreät. Kynnet mustat.

Takaraajat

Yleisvaikutelma: Takaraajat ovat takaa katsottuna täysin suorat, polvikulmaus on kohtuullinen. Raajoja peittää runsas, väriltään täyteläisen kullanvärinen (tan) karvapeite, joka on muutamaa astetta vaaleampi karvan kärjestä kuin juuresta. Kullan väri ei ulotu polvien yläpuolelle.

Käpälät: Kuten etukäpälät.

Liikkeet: Vapaat ja tehokkaat; etu- ja takaliikkeet ovat yhdensuuntaiset selkälinjan pysyessä vaakasuorana.

Karvapeite

Karva: Rungossa karva on kohtalaisen pitkää, täysin suoraa (ei laineikasta) ja kiiltävää. Karvanlaatu on hieno ja silkkinen, ei villava. Päässä karva on pitkää, väriltään täyteläisen kullanvärinen (tan); tummempaa pään sivuilla, korvien juuressa ja kuonossa, jossa se on erityisen pitkää. Pään kullan väri ei saa ulottua niskaan, eikä sen seassa saa olla nokisia eikä tummia karvoja.

Väri: Tumma teräksensininen (ei hopeansininen) niskakyhmystä hännänpäähän eikä siihen saa koskaan sekoittua kullanruskeita, pronssinvärisiä tai tummia karvoja. Rinnassa karvan väri on täyteläisen heleä kulta. Kaikki kullanväriset karvat ovat tummempia juuresta kuin keskeltä sävyttyen vielä vaaleampiin karvankärkiin.

Paino: Paino enintään 3.1 kg.

Virheet: Kaikki poikkeamat edellä mainituista kohdista luetaan virheiksi suhteutettuna virheen vakavuuteen. Selvästi epänormaali rakenne tai käyttäytyminen ovat hylkääviä virheitä.

Huom: Uroksilla tulee olla kaksi normaalin tuntuista kivestä täysin laskeutuneina kivespussiin.